NOVI ČIN KUPOPRODAJNE DRAME:Stečajni sudija obustavio konačnu prodaju Vitezita
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

NOVI ČIN KUPOPRODAJNE DRAME: Stečajni sudija obustavio konačnu prodaju Vitezita

Naloženo je stečajnoj upraviteljici Behriji Huseinbegović da stavi van snage Ugovor i dva aneksa ugovora o kupoprodaji Vitezita te uporedo dostavi saglasnost federalne vlade odnosno resornog ministarstva za prodaju firme namjenske industrije. Za sada ne ide po planu HDZ mentora.

Stečajni sudija obustavio konačnu prodaju Vitezita
Vitezit (foto: zurnal.info)

Dodatni zaplet u procesu prodaje Vitezita zagrebačkoj firmi “WDG Promet“ vlasnika Matiasa Zubaka. Stečajni sudija Ivo Žabić naložio je stečajnoj upraviteljici Behriji Huseinbegović da stavi van snage Ugovor o kupoprodaji firme Vitezit i dva prateća aneksa istog ugovora.

Žurnal je pisao o potpuno netransparentnom načinu prodaje i dva puta mijenjanom ugovoru koju je inicirala upraviteljica Huseinbegović uz podršku predsjednika Odbora povjerilaca advokata Adila Loze.

Stečajna uprava ponovo izmjenila ugovor o prodaji VitezitaDOK ČEKAJU ODLUKU FEDERALNE VLADEStečajna uprava ponovo izmjenila ugovor o prodaji Vitezita

Stečajni postupak nad Vitezitom bi mogao biti poništen?ZBOG NIZA NEZAKONITOSTIStečajni postupak nad Vitezitom bi mogao biti poništen?

Istim rješenjem stečajni sudija traži od stečajne uprave da dostavi saglasnost federalne vlade odnosno resornog ministarstva, jer je u pitanju prodaja firme namjenske industrije, a uporedo je riječ i o državnoj imovini koja ima poseban status.

I dok travnički sud konačno traži zakoniti slijed kupoprodaje Vitezita, stečajna upraviteljica uvodi novog vlasnika u posjed! Podsjetimo,  Općinski sud u Travniku nije prihvatio zahtjev za registraciju firme „WDG-Vitezit“  jer nema prethodnu saglasnost federalnog Ministarstva industrije, energetike i rudarstva za namjensku proizvodnju, a sporno je i korištenje naziva Vitezit u imenu.

Matiasu Zubaku odbijena registracija firme WDG-VitezitPOSLJEDICE LOŠEG STEČAJNOG POSTUPKAMatiasu Zubaku odbijena registracija firme WDG-Vitezit

No firma „WDG-Vitezit“ je već prisutna na adresi upravne zgrade Vitezita, Tvornička 1. Direktorom je imenovan Josip Rajić,  posljednji direktor Vitezita prije stečajnog postupka i treba li reći, odani kadar HDZ-a BiH.

Kome je HDZ BiH namjerio prepustiti Vitezit? Posljednji čin otimačine (1)Kome je HDZ BiH namjerio prepustiti Vitezit?

Kadrovi HDZ-a i SDA omogućili prodaju Vitezitovog pogona Iranu!UDRUŽENI KRIMINALNI PODUHVATKadrovi HDZ-a i SDA omogućili prodaju Vitezitovog pogona Iranu!

Travničkom sudu dostavljaju se upiti povjerilaca koji pitaju gdje je 10,8 miliona koji je za kupovinu Vitezita u ime zagrebačke firme uplatio jedan kreditni fond iz Češke, jer imaju saznanja da je taj novac navodno vraćen te ponovo ubačen iz drugih nepoznatih izvora. Pojedini povjerioci kažu da su unutar Evropske unije zatražili predistražne radnje kako bi se provjerili tokovi novca za kupovinu Vitezita.  

U skladu sa najavama Žurnala, stečajna uprava Vitezita svakim narednim potezom sve više dovodi u sumnju legalnost stečajnog postupka i prodaje ove tvornice namjenske industrije. Pratićemo slijed događanja i dalje.

(zurnal.info)