Svi su tu samo nje nema:Sebija Izetbegović nije dostavila podatke o platama uposlenika Kliničkog centra!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

Svi su tu samo nje nema: Sebija Izetbegović nije dostavila podatke o platama uposlenika Kliničkog centra!

Sarajevski Klinički sentar te Medicinski fakultet nisu dostavili podatke za Registar zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, upravo one institucije kojima direktno ili iz sjene upravlja Sebija Iztebegović

Sebija Izetbegović nije dostavila podatke o platama uposlenika Kliničkog centra!

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović nastavlja sa ignorisanjem svega što nije po njenoj volji. Tako je i sa Registrom zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, koji je od prije nekoliko dana javno dostupan.

Podatke o zaposlenima i njihovim primanjima nije dostavio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Iako je u dijelu registra o imenovanim zvaničnicima navedeno ime i funkcija Sebije Izetbegović, u drugom dijelu, gdje su navedena imena zaposlenih i njihova primanja, nema sarajevskog Kliničkog centra.

 „Nedostaje KCUS, ne toliko zbog tehničkih razloga, već zbog nedostatka volje,“ reći će po objavljivanju Registra kantonalni premijer Edin Forto.

Znakovito, podatke nije dostavio ni Medicinski fakultet, institucija kojom vlada ili pokušava da u potpunosti ovlada Sebija Izetbegović.

Ukoliko i bude nekada davala opravdanje za nedostavljanje podataka za KCUS, vjerovatno će se direktorica pozvati na osnivački status, po kojem suosnivački ulog imaju još četiri kantona te Federacija BiH, iako rad KCUS u najvećoj mjeri finansira upravo sarajevski kanton.

Uostalom, direktorica Izetbegović gotovo se izrugivala i Skupštini Kantona Sarajevo, koja po zakonu usvaja izvještaj o radu Kliničkog centra.

Žurnl je u više navrata pisaoo gotovo bahatom ponašanju Sebije Izetbegović spram zaposlenih, potom institucija koje nisu po mjeri SDA i prve dame stranke pa sve do, što je najpogubnije,  pacijenata na kojima je sistemskim uštedama putem lijekova i materijala za operacije najbolje ilustrovala svoje menadžerske „sposobnosti“.

 (zurnal.info)