Klub Žurnal:MARA U KRITERIONU: Evo srcu mom radosti

Arhiva

MARA U KRITERIONU: Evo srcu mom radosti

Gosti sarajevskog koncerta biće Marini prijatelji i suradnici, Damir Imamović, Nedim Ćišić, Marko Tomaš i Mehmed Begić

MARA U KRITERIONU: Evo srcu mom radosti

U petak, 05.12.2014. godine, u Art kinu Kriterion u Sarajevu održat će se koncert mostarskog kantautora Sanela Marića Mare.

U jednom "Pismu iz Paname" Mehmed Begić ovako je opisao Maru:

Mara je kantautor, ali je i lider benda koji je dvadeset godina tražio. On može sam protiv svih, kada tako mora, naoružan samo gitarom i glasom. Isto tako zna sjediniti pet, šest ljudi u moćni zvuk koji uslovno možemo zvati rokenrolom. Govoreći ovo, na pamet mi padaju Bruce Springsteen i E Street Band.

Gosti sarajevskog koncerta biće Marini prijatelji i suradnici. Nastupiće Damir Imamović koji je s Marom pjevao "Evo srcu mom radosti", Nedim Ćišić iz neprežaljenog benda "Vuneny" koji je učestvovao u stvaranju pjesme "S pričom u lišće i vjetar".

Biće tu i Žurnalov kauč selektor Marko Tomaš, ne znamo tačno šta će raditi, ali govorio poeziju ili pričao o fudbalu jednako je zanimljivo.

Prisutan samo duhom biće već pomenuti Mehmed Begić - šteta jer bismo ga i mi voljeli vidjeti, koji je s Marom napravio pjesmu "Planine Paname" i u istom pismu ovako opisao tu saradnju:

Imao sam čast da sa Marom sarađujem više puta – kao vilenjak u jednom  spotu,  kamerman u drugom,  tekstopisac u trećem...  Našu pjesmu smo pokušavali napraviti dugo, predugo. Uglavnom  smo odustajali. Jer takve pjesme ne prave se kada mi hoćemo, već kada one to žele. Tako se desilo i ovog puta. Morali smo otići daleko. Svaki na svoju stranu.  Morao sam se naći u El Valle de Anton u Panami, da bi kliknulo. Tamo sam našao riječi za Marinu pjesmu

Bujrum u Kriterion. Mara i prijatelji čekaju.

Evo srcu mom radostiS pričom u lišće i vjetarPlanine Paname(zurnal.info)