Afera:TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Pad Picinog parka"!

AFERA

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film "Pad Picinog parka"!

Film prikazujemo na drugu godišnjicu najvećih poslijeratnih protesta u Republici Srpskoj koji su izbili zbog uništavanja popularnog gradskog parka

KUA-EHu-Pbc

Pogledajte još jedan film TV Žurnala iz serijala “Afera” - “Pad Picinog parka – prvi dio”!

Film smo odlučili da prikažemo na drugu godišnjicu početka protesta građana Banjaluke zbog uništavanja popularnog gradskog parka i podrške porodici Vulić, koja se našla na udaru tajkuna i vlasti. Za TV Žurnal govore svi akteri slučaja  kao i predstavnici vlasti i opozicije u Republici Srpskoj.

Film “Pad Picinog parka - prvi dio“, kao i njegov nastavak, završili smo u julu 2013. godine. Tada smo ga prikazali odgovornim ljudima brojnih tv kuća u zemlji. Iako su se svi su se izuzetno pohvalno izrazili o njemu i neki od njih dali garancije da će ga emitirati,  do danas to niko nije učinio. Zbog toga smo odlučili da ga prikažemo na servisu "You tube" i to na drugu godišnjicu najvećih poslijeratnih protesta u Republici Srpskoj.

U filmu nismo ništa mijenjali u odnosu na vrijeme kada je završen, kako bismo sačuvali autentičnost trenutka u kojem je rađen.

Film "Pad Picinog parka" je svjedočanstvo o sukobu sistema i pojedinca, odnosno nasilju sistema nad pojedincem, u kojem pojedinac uvijek gubi.

(zurnal.info)