Afera:TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film Kum 1!

AFERA

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film Kum 1!

“Afera” detaljno razotkriva kako je Budimir Stanković, kum Milorada Dodika, došao u posjed 392 dunuma gradskog građevinskog zemljišta u Banjaluci, vrijednog oko 400 miliona maraka

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film Kum 1!

TV Žurnal u serijalu “Afera” prikazuje dokumentarni film “Kum 1”, autora Slobodana Vaskovića.

“Afera” detaljno razotkriva kako je Budimir Stanković, kum Milorada Dodika, došao u posjed 392 dunuma gradskog građevinskog zemljišta u Banjaluci, vrijednog oko 400 miliona maraka, za samo stotinjak hiljada maraka.

Stanković je organizovao grupu koja je realizovala taj posao, kupujući bezvrijednu zemlju po banjalučkim selima i mijenjajući je za najatraktivnije parcele u Banjaluci.

Taj proces traje već godinama, ali se vlast uopšte ne trudi da ga zaustavi i spriječi ogromne štete po budžet. Štaviše, dio institucija Republike Srpske snažno je upregnut u realizaciju Stankovićevih nezakonitih projekata, a najtragičnije od svega je što su i određeni zakoni promijenjeni kako bi se ova prevara što uspješnije realizovala.

O tome, kao i o prijetnjama, ucjenama, uvredama, istragama, presudama govorimo u dokumentarnom filmu “Kum 1”.

U filmu govore predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar policije Radislav Jovičić, bivši direktor Geodetske uprave RS Tihomir Gligorić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, smijenjena načenica Odjeljenja za imovinsko-pravne odnose u banjalučkoj Gradskoj upravi Milanka Zec- Višnjić i brojni drugi akteri, upleteni u priču o malverzacijama sa gradskim građevinskim zemljištem.


Pogledajte i naše prethodne filmove.

 

(zurnal.info)