Stanje na koalicijskim putevima:Kada je ministar Jusko u posjeti, svi kritičari se izbacuju sa gradilišta
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

Stanje na koalicijskim putevima: Kada je ministar Jusko u posjeti, svi kritičari se izbacuju sa gradilišta

Prije posjete državnog ministra prometa i komunikacija Ismira Juske gradilištu kod Zenice, na adrese službenika Autocesta FBiH poslat je mail u kojem je upozoreno da će svi kritičari biti uklonjeni sa gradilišta

Kada je ministar Jusko u posjeti, svi kritičari se izbacuju sa gradilišta

Državni ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko danas bi trebao posjetiti gradilište  Drivuša kod Zenice na, kako sam kaže, „Koridoru VE CE“.

„Posjeta će biti radna“, izvijestio je svoje podređene direktor JP Autoceste FBiH Đenan Salčin, te naveo da „očekuje konkretne prezentacije dinamike, riješenih problema i sljedećih koraka gradnje“. Svi podređeni su odmah shvatili poruku.

„Ko bude kritikov'o neće biti na gradilištu“, napisao je službenik JP Autoceste FBiH Vanja Podhradski.

U mailu upućenom izvođačima, nadzornicima i ostalim  službenicima na gradilištu, Podhradski u ime Autocesta FBiH upozorava inženjere da oni moraju biti samo podrška, te naređuje da „poruku koju hoće da odašelju (citiramo) je da će se svi problemi riješiti zajednički i na obostrano zadovoljstvo“

Dakle, i formalno i službeno – problema na gradilištu Drivuša nema. Svi su sretni i obostrano zadovoljni.  Inženjeri Euroasfalta, oficijelnog graditelja svih cesta u FBiH i finansijera svih vladajućih partija, ministru Juski neće otkriti stvarno „stanje na putevima“. A ono je, uistinu, loše. Ukratko ćemo, zbog stručne terminologije, prepričati zaključke nadzornih tijela.

Radovi na prvoj dionici kasne već godinu. Na drugoj dionici, radovi će kasniti najmanje tri godine. Projekti su loši, jer je odabir trase bio loš. Dio projekata naknadno je izmijenjen, a za drugi dio tek slijedi izmjena. I ono što je najbitnije, za desetak kilometara ove trase, procjena je inženjera, bit će izdvojeno 100 miliona maraka više nego što je planirano.

No, sve će biti riješeno na „obostrano zadovoljstvo“ investitora Autocesta FBiH i izvođača Euroasfalta i Heringa. A onaj koji bude kritikovao „neće biti na gradilištu“.

(zurnal.info)