Dopredsjedničke halucinacije:VLAJKI U ODBRANI ANDRIĆGRADA: Kusturica je Lenjinov orao među narandžastim kokoškama

Istražujemo

VLAJKI U ODBRANI ANDRIĆGRADA: Kusturica je Lenjinov orao među narandžastim kokoškama

Umjesto da demantira Žurnalove dobro dokumentirane dokaze o pljački, koji su zaintrigirali i državno tužiteljstvo, Emil Vlajki je svoju odbranu koncipirao na orlovima, kokoškama, Lenjinu, istoriji, revolucijama, pašama...

VLAJKI U ODBRANI ANDRIĆGRADA: Kusturica je Lenjinov orao među narandžastim kokoškama

Omiljeni Dodikov “šaptač” i očigledno sasvim besposleni dopredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki oglasio se povodom Žurnalovog filma “Na Drini Kusturica”.

Umjesto da demantira Žurnalove dobro dokumentirane dokaze o pljački, koji su zaintrigirali i državno tužiteljstvo, Vlajki je svoju odbranu koncipirao na orlovima, kokoškama, Lenjinu, istoriji, revolucijama, pašama...

Mi ga ništa nismo razumjeli, stoga bez dodatnih komentara smjerno prenosimo agencijsku vijest...

VLAJKI: "KUSTURIČIN ANDRIĆGRAD DIO SRPSKE HISTORIJE"
BANJA LUKA, 2. aprila (FENA) - Dopredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki stao je u odbranu Emira Kusturice i, kako je naveo, njegovog Andrićgrada, a nakon što je emitiran dokumentarni film “Afera - Na Drini Kusturica”.
-Kusturičin Andrićgrad je od sada dio srpske historije, nerazdvojiv dio ćuprije Mehmedpaše Sokolovića i Andrićevog književnog opusa; on odsad spada u svjetsku kulturnu baštinu - ustvrdio je Vlajki.
On u priopćenju osporava i dokumentarnost tog materijala, a sve ponovo povezuje s navodnom „narandžastom revolucijom“
-A što se tiče odnosa Kusturice i njegovih kritičara - kokoški, Lenjin je to izrazio svojom čuvenom metaforom: „Orao se može spustiti na visinu kokoške, ali se kokoška ne može nikada vinuti do visine orla“ - citirao je Vlajki.
Dokumentarni film “Afera – Na Drini Kusturica” emitovan je u ponedjeljak, 31. marta, na BN televiziji, čiji snimak je, kako su objavili, zatražilo i Tužilaštvo BiH.
U filmu se navodi da su Vlada RS i njene institucije netransparentno uložile u Andrićgrad više od 30 miliona maraka, a da je reditelj Emir Kusturica, čija je firma “Lotika” vlasnik 51 posto zajedničkog preduzeća “Andrićgrad”, u taj projekat uložila svega 5.100 KM.

Vjerovatno je i vas, kao i našu "pernatu" redakciju, potpuno zbunila dopredsjednikova "odbrana". Stoga vas pozivamo da još jednom zajedno pogledamo film "Na Drini Kusturica". Ko prvi uoči orlove, kokoške, Lenjina itd., neka hitno javi redakciji...(zurnal.info)