Diplomatski dijalog Dodik : Nikolić:Varalico! Idiote!

Region

Varalico! Idiote!

Varalico! Idiote!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku Tomislavu Nikoliću povodom pobjede na izborima za predsjednika Republike Srbije, te izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja i sveukupni odnosi Srbije i Republike Srpske biti nastavljeni, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim odnosima.

S druge strane, Mladen Bosić (SDS) pozvao je predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da se izvini novoizabranom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, jer je učestvovao u Tadićevoj predizbornoj kampanji.

Podsjećamo da je Dodik “vodio” kampanju protiv Nikolića i prije četiri godine, kada su u predsjedničkoj utrci također bili Tomislav Nikolić i Boris Tadić, s razlikom da je Nikolić 2008. bio kandidat Srpske radikalne stranke, koju je iste godine napustio i osnovao novu, Srpsku naprednu stranku.

Podsećamo samo na neke od izjava koje je Milorad Dodik 2008. uputio Nikoliću:

Gdje god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom

"Gdje god su vladali, ostavljali su pustoš za sobom. Stoga se pitam da li Srbija ima vremena da sljedećih pet godina simulira život vježbajući s radikalima, da bi sljedećih dvadeset popravljala štetu od njihove vladavine". ( B92)

Političke varalice

"Radikali su poznati kao političke varalice u pravom smislu te reči. Njihov program i njihova dogma su nama u RS i BiH dobro poznati još iz vremena rata, jer su iza sebe ostavili pustoš", ocenio je premijer RS. (mondo.rs)

Crni dan za Srbe i preko Drine

Mislim da je crni dan za Srbe i preko Drine i ovde, ako pobijedi Tomislav Nikolić, a ja sam uvjeren da neće pobijediti.

"Gde im je sada priča Karlovac-Virovitica-Karlobag". (mondo.rs)

On je idiot

Nikolić je Dodiku kratko odgovorio:

"On je idiot i slobodno to napišite". (bhraja.ca)

A u izjavi za Press kratko se osvrnuo na njegove političke sposobnosti:

"Dodik za mene nije političar" (pressonline)

(zurnal.info)