Zbog organizovanog kriminala i korupcije:Uhapšeni aktualni i bivši direktori Zavoda za zapošljavanje Bihać

Region

Zbog organizovanog kriminala i korupcije: Uhapšeni aktualni i bivši direktori Zavoda za zapošljavanje Bihać

Trinaest osoba uhapšeno je jutros na području Bihaća, saznaje Žurnal. Među uhapšenima su aktualni direktor Zavoda za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona Anando Bakal, te njegovi prethodnici Mesud Mešić, Ramo Sulić i Edin Ferizović

Uhapšeni aktualni i bivši direktori Zavoda za zapošljavanje Bihać

Pripadnici MUP-a USK-a od jutros vrše pretrese na području Krajine, a akcija je urađena po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać.

Svi uhapšeni osumnjičeni su za organizovani kriminal, a na teret im se stavljaju korupcija, nezakonita zapošljavanja, krivotvorenje službenih isprava, te kršenje Zakona o javnim nabavkama.

Podsjećamo, bivši direktor Zavoda Mesud Mešić je već hapšen u okviru akcije Kastel, kada  je zajedno sa Ramom Brkićem učestvovao u nezakonitim zapošljavanjima u MUP-u USK-a. Posjeduje brojne nekretnine na području Bihaća, a, kako saznaje Žurnal, većinu radova na njegovim objektima uradili su radnici Zavoda za zapošljavanje.

Uhapšeni Ramo Sulić javnosti je poznat kao jedan od predsjednika Udruženja decertificiranih policajaca. Godinama je bio angažovan u Zavodu za zapošljavanje USK-a, a tek 2014. godine stekao je zvanje pripravnika. Međutim, nakon odrađenog pripravničkog staža imenovan je za direktora Zavoda za zapošljavanje.

(zurnal.info)