HOT BITCHES N' SICK CARS:U sred bijela dana: Sedmoro uhvaćeno u seksu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

HOT BITCHES & SICK CARS

U sred bijela dana: Sedmoro uhvaćeno u seksu

U sred bijela dana: Sedmoro uhvaćeno u seksu

Sas_sedmorka1U sred bijela dana u Mostaru kamere uhvatile dvoje koji, da prostite, imaju, da odmah iskoristim taj kolokvijalni izraz: seks na javnom mjestu. Par nije kako treba ni završio sa razmjenom tjelesnih tečnosti a već je pola bh.nacije (i Bošnjaci i Srbi i Hrvati) vidjelo njihovo nedjelo. Svi su, naravno, imali stav o ovom činu pohote, i svi su imali šta da promuhabete il' da prokomentariše, a neki su i prokomentirali.

Niko u Bosni i Hercegovini (ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati) nije propustio priliku da se zgrozi nad činjenicom kako ima i onih koji ne biraju ni mjesto ni vrijeme, a Boga mi ni podneblje, gdje će zadovoljiti svoje strasti. Nije prošlo ni pola dana a slična negativna pojava je uočena na području glavnog grada. Negdje u oblasti sarajevskog zelenila neko drugo dvoje je uhvaćeno “in flagranti”. Nacija (i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati) je preko noći prešla iz stanja šoka u fazu zgražanja. Strah da se radi o epidemiji koja se šira od juga prema Savi i Uni teži da polako preraste u masovnu paniku.

Ako se ovaj trend pohote nastavi, za očekivati je da se uvede policijski sat, da se osobama mlađim od 70 godina zabrani kretanje na javnim mjestima, da se zabrani predizborna podjela afrodizijačkih sredstava i da moralna policija uvede stalne patrole po bh. parkovima. Vrlo brzo možemo očekivati, ukoliko se u interventnim fondovima nađe dovoljno sredstava, da zelene površine pokriju nadzorne kamere. Štabovi civilne zaštite, inače uvijek spremni na brzu akciju, ostat će u stanju pripravnosti. Moramo vjerovati kako će ministar vanjskih poslova preko privatnih veza obezbjediti da, po potrebi, u pomoć priteknu kanaderi iz susjedne nam Hrvatske kako bi blagovremeno intervenisali na gašenju uspaljene nacije (i Bošnjaka, i Srba, i Hrvata). Kao nikad do sada postignut je konsenzus među sva tri konstitutivna naroda u BiH da se ova opća jebačina mora zaustaviti.

Sas_sedmorka3Istovremeno, dok se narod bavi pohotom pa zelenim površinama, skriveni iza vrata dobro čuvanih institucija, predstavnici sedam političkih partija (i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati, i ostali) rasturaju se od seksa. Ne zna se više ko s kim. Taman kada vam se čini da ste naslutili ko koga želi, u kojoj pozi, desi se dramatični obrat. Da ne bude zabune, nemamo ništa protiv toga da se ljudi vole. Dapače, al' za to postoji vrijeme i mjesto.

Trošiti javne pare, voziti se u autima koje smo im kupili, plaćati skupe reprezentacije kako bi oni impresionirali voljenog partnera, u najmanju ruku nije fino. Dok stotine hiljada mladih čeka posao, a njihovi roditelji rove po kontejnerima, predstavnici sedam političkih partija gledaju kako će ga jedno drugom, da prostite na izrazu, složiti.

U haosu sveopćeg političkog promiskuiteta, strategiju čuvanja fotelja zamijenile su strategije za razvoj privrede. Umjesto borbe protiv korupcije imamo pretvaranje javnih službi u društva jednog lica a umjesto zapošljavanja mladih, zapošljavanje vlastitih potomaka.

I sve to u pauzama između razmjena nježnosti, intriga i trenutaka pohote, skriveno iza tapaciranih vrata javnih institucija. Za njih sedmoro vrijeme je stalo i sve je samo borba za fotelju više.

A narod? Narod nek se jebe. Pa i po parkovima kad već nemaju stanova.

(zurnal.info)