Prva sezona:TV ŽURNAL S PONOSOM NAJAVLJUJE: Pogledajte trailer za film "Afera Bosnalijek"!

AFERA

TV ŽURNAL S PONOSOM NAJAVLJUJE: Pogledajte trailer za film "Afera Bosnalijek"!

Drugo u nizu od 12 istraživanja koje planiramo prikazati unutar prve sezone “Afere” je dokumentarni film o Bosnalijeku. Donosimo pregled imovine porodice Arslanagić i načine na koji je izvlačen novac iz najprofitabilnije domaće farmaceutske kompanije

SUxQx_KUOHc

Žurnal s ponosom predstavlja video serijal “Afera”, koji niti jedna televizija u Bosni i Hercegovini nije smjela prikazati!

Novinari i snimatelji Žurnala istraživali su najveće korupcijske pljačke koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu! Obradili smo slučajeve koji se nalaze pod dugogodišnjom zaštitom političkih i ekonomskih lobija, koje su istražitelji izbjegavali, tužitelji skrivali po ladicama a plaćeni mediji prikrivali ili prećutkivali.   

Za sva istraživanja obezbijedili smo dokumente, relevantne sagovornike, insajderske izvore i ekskluzivne snimke. Sve priloge pregledao je advokatski tim i utvrdio da su sve naše tvrdnje o kriminalnim radnjama, ma koliko one bile šokantne, na odgovarajući način dokazane i dokumentirane. Također, sve filmove pregledali su televizijski eksperti koji su ocijenili da se radi o visokoprofesionalnim video emisijama.

Bez obzira na te preporuke, Žurnalov serijal “Afera” nije željela objaviti niti jedna televizijska kuća u Bosni i Hercegovini iako smo im svoj višemjesečni rad ponudili potpuno besplatno! Nakon niza pregovora s rukovodstvima televizijskih kuća i njihovim urednicima (koji su pohvalno ocijenili pregledane filmove), odbijeni smo bez odgovarajućeg objašnjenja.

Zbog toga smo odlučili da “Aferu” prikažemo na internetu, gdje će naša istraživanja vidjeti maksimalan broj gledalaca, bez ikakve cenzure, ograničenja i prilagođavanja programskim šemama i političkim interesima - kako smo i navikli na Žurnalu koji godinama s pravom nazivamo “jedinom slobodnom teritorijom”.    

Drugo u nizu istraživanja je dokumentarni film o Bosnalijeku. TV Žurnal je istraživao načine za izvlačenje novca iz ove farmaceutske kompanije, bogatstvo porodice Arslanagić i odnos vlasti prema Bosnalijeku. Za TV Žurnal govore premijer Federacije Nermin Nikšić, ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, glavni inspektor Finansijske policije Zufer Dervišević i mali dioničar Bosnalijeka Halila Čengić.

Pogledajte trailer i budite u ponedjeljak 24. marta u 11.55 uz vaše računare na premijeri filma o Bosnalijeku!

(zurnal.info)