Lako je tuđim parama imidž graditi:Televizijska promocija direktora Fahrudina Solaka!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

Lako je tuđim parama imidž graditi: Televizijska promocija direktora Fahrudina Solaka!

Federalna uprava civilne zaštite odlučila je da dio budžetskog novca izdvoji za ličnu promociju svoga direktora

Televizijska promocija direktora Fahrudina Solaka!
Sanela Prašović-Gadžo: „Hvala Vam lijepa što ste večeras sa nama.“
Fahrudin Solak: “Hvala Vama  i vašoj ekipi“

Nastavak ovog ugodnog dijaloga  u emisiji „Interview 20“, poreske obveznike koštao je 4.500 maraka!
 
Federalna uprava civilne zaštite odlučila je da dio iz budžetskog novca izdvoji za promociju svog direktora Fahrudina Solaka

„Civlina zaštita 7.7.2017. godine zaključila je ugovor sa firmom „Tim System“ vrijedan  4.504,50 KM za „usluge-snimanje i emitovanje  tv emisije „ Interview 20“  na BH RTV 1 za dan 14.07.2017. godine vrijednost 4.504,50 KM realizacija do 14.07.2017. godine, plaćanje 60 dana od dana ispostave fakture.“ - navedeno je u izvještaju o javnim nabavkama.    
 
Tim System je produkcijska kuća koja radi intervjue za BHRT, a koje uređuje i vodi Sanela Prašović-Gadžo. 
 
Da Fahrudin Solak nije štedio na novcu građana Federacije BiH da bi prikazao  funkcionisanje FUCZ-a, pokazuje i koncept emisije „Interview 20“.  Skoro polovina emisije rađena je na terenu a u njoj su prikazani „ekskluzivni snimak uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava“ i „ekskluzivna akcija spašavanja unesrećene osobe“. 
 
Sanela Prašović-Gadžo: „Ja sam ponosna što na ovaj način funkcionira Federalna uprava civilne zaštite i što smo bili u prilici to prikazati i našim gledateljima iz prve ruke...“ 
 
Fahrudin Solak:Hvala Vama još jednom, i vama i vašoj ekipi, što posvećujete pažnju svim ovim problemima sa kojima se mi u BiH susrećemo...“ – završava direktor civline zaštite svojih plaćenih  pedesetak minuta u emisiji „Interview 20“.
 
 
 
Žurnal je do sada objavljivao niz tekstova o netransparentnom radu FUCZ-a: 
 
 
 
 
 
 
Kao odgovor na njih, očigledno, direktor je odlučio da odgovori televizijskom promocijom svoga lika i djela. Za naše pare, naravno.
(zurnal.info)