2017. NA JEDINOJ SLOBODNOJ TERITORIJI:Sve mutne radnje na poddionici Počitelj-Zvirovići!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

2017. NA JEDINOJ SLOBODNOJ TERITORIJI: Sve mutne radnje na poddionici Počitelj-Zvirovići!

Autoceste Federacije konačno su priznale da će morati ponoviti tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za gradnju poddionice Počitelj – Zvirovići. Naravno, krivci su sada svi, samo ne uprava koja je bez argumenata posao namjerila dati drugoplasiranom ponuđaču

Sve mutne radnje na poddionici Počitelj-Zvirovići!

Žurnal je pisao da imenovanje Adnana Terzića na čelo Autocesta FBiH vremenski se podudara sa završnim aktivnostima na izboru izvođača za gradnju autoputa na jugu, posla vrijednog 200 miliona maraka

Na tenderu za poddionicu Počitelj-Zvirovići na koridoru Vc najpovoljniju ponudu za gradnju dao je konzorcij Azvirt Limited Liability Company i Power Construction Corporation of China Ltd (Azerbejdžan i Kina), a Žurnal je ukazao na to da Uprava Autocesta ne poštuje odluke Nadzornog odbora. 

Također smo pisali i to kako se želi eliminisati prvorangirani konzorcij. Evropska investicijska banka nije prihvatila sugestiju uprave federalnih Autocesta da prihvati skuplju ponudu za gradnju poddionice Počitelj – Zvirovići.  

Žurnal je pisao i o tome kako su Autoceste Federacije plaćale strancima dnevno po 1.000 KM za mišljenje o tenderskoj dokumentaciji. 

Autoceste Federacije konačno su priznale da će morati ponoviti tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za gradnju poddionice Počitelj – Zvirovići.

U nastavku pogledajte video klip o slučaju poddionice Počitelj-Zvirovići.