KAFA U PONOĆ:Primabalerina i ruke radnika
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Klub Žurnal

KAFA U PONOĆ: Primabalerina i ruke radnika

Mehmed Begić u Klubu Žurnal predstavlja novosadski bend Kafa u ponoć i njihovu Olovnu pjesmu

Primabalerina i ruke radnika
Novosadski bend Kafa u ponoć komponovao muziku po stihovima Mehmeda Begića

Ovo je pjesma o kraju. Ona želi  da te ponese i u novi početak, u svakodnevnicu o kojoj čitaš u knjigama i gledaš u oblacima, u proživljenost i nadahnuće. Nastala je u pažljivo dogovorenom susretu zvuka i riječi. Ovu pjesmu nije strah da se griješi. Ona ima tišinu na svojoj strani, jasnoća noći njen je saveznik.

KAFA U PONOĆ je novosadski sastav koji čine Human Samii, Vladimir Sekulić, Ivan Čkonjević i Igor Stević. Četiri su to ličnosti različitih senzibiliteta, sa stvaralačkim iskustvima koja obuhvataju književnost, slikarstvo, ambijentalnu i eksperimentalnu muziku, džez i bluz. Vole da snimaju uživo, oko jednog mikrofona. Do danas su objavili dva albuma: Prva kafa (2020-2021)  i Istar (2021-2022).

Ovo je tjelesna i duhovna pjesma. Stvorila je mašinerija koja sanja o svijetu iznad mraka i podjela. Želi da te uzme za ruku i u prevarenom svijetu ponudi ti vrijeme i prostor u kojima ćeš prestati da se plašiš, čak i kad se plašiš s razlogom. Ovo jeste pjesma o kraju, ali tvoj um na njenim krilima putuje mimo interesa, odmetnički zasanjano, tamo gdje skončavaju samo loše stvari. Ovo je tvoja pjesma.

 

(zurnal.info)