NAGRADA ZA PREVARU:Prevarant Darinko Mihaljević ostaje ministar!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

NAGRADA ZA PREVARU: Prevarant Darinko Mihaljević ostaje ministar!

Zahtjev za raspravu o smjeni ministra MUP-a Kantona 10 Darinka Mihaljević nije uvršten na dnevni red današnje sjednice Skupštine ovog kantona. Ministar je na taj način nagrađen za prevaru

Prevarant Darinko Mihaljević ostaje ministar!

Ministar - prevarant Darinko Mihaljević preživio je zahtjev za smjenu! Na današnjoj sjednici nije se izjašnjavao. Spasila ga je većina u Kantonu 10. 

Nediljko Rimac zastupnik HDZ 1990 tražio je pojedinačno izjašnjavanje zastupnika o zahtjevu za uvrštavanje tačke dnevnog reda o povjerenju ministru Darinku Mihaljeviću. Dodao je da je nanesena šteta Vladi i Kantonu 10. 

„Ovdje nemamo ništa protiv bilo kakvog imena, ovdje mene zanima MUP i ministar. Može se on zvati Marko Marković ili Janko Janković to je nebitno. Ovdje se radi o narušavanju ugleda Vlade i Skupštine. Skupština je birala ministra, ovdje se radi o moralnom činu. Koliko je sirotinje ostalo sjediti kod kuće, jer nisu imali uvjeta za daljnje školovanje - nadareni.“ rekao je Rimac na današnjoj sjednici.

 

HDZ BIH BEZ JEDINSTVA

 

Ono što je zanimljivo jeste da ni u HDZ BiH nisu bili jednoglasni. HDZ-ov zastupnik Stipe Barun bio je za uvrštavanje na dnevni red Mihajlovićeve smjene, uz dva zastupnika iz HDZ 1990, dva HNL-a BiH-a te dva iz Pravaško-seljačkog saveza. Među suzdržanim bili su dva zastupnika HDZ BiH, po jedan iz SDP-a, SNSD-a i NS Radom za boljitak. Protiv rasprave o smjeni bilo je pet zastupnika HDZ BiH, dva iz SDA, jedan SNSD i jedan iz NS RZB. 

ZA: Jozo Ćosić (HDZ 1990), Nediljko Rimac (HDZ 1990), Josip Perić (HNL BiH), Ivan Krstanović (HNL BiH), Ivan Milić (Pravaško-seljački savez), Marko Ursa (Pravaško-seljački savez) i Stipe Barun (HDZ BiH)

SUZDRŽANI: Mile Marčeta (SNSD), Jozo Sliško (SDP), Robert Bagarić (HDZ BiH), Božo Pavić (HDZ BiH) i Ivica Matković (NS Radom za boljitak)  

PROTIV: Drago Puzigaća (SNSD), Jasenko Tufekčić (SDA), Arif Kovačević (SDA), Branko Krišto (HDZ BiH), Stipe Pelivan(HDZ BiH), Ljubo Velić (HDZ BiH), Tihana Krželj (HDZ BiH), Mirko Pavić (HDZ BiH) i Ilija Šljivić (NS Radom za boljitak)

 

SDA UZ KOALICIONOG PARTNERA

 

Jasenko Tufekčić zamjenik predsjedavajućeg Kantona 10, iako je rekao da tema o ministru Mihaljeviću zahtijeva duboku analizu, glasao je na kraju protiv uvrštavanja na dnevni red.  

„Smatram da odgovornost ministra podliježe odgovornosti cijele parlamentarne većine i da unutar toga mi kao parlamentarna većina moramo imati prave odgovore. Kada bi priča varanja Republike Hrvatske bila svedena samo na jedan slučaj, onda bi to bilo najkvalitetnije i najlakše reći. Ova tema zaslužuje duboku i sveobuhvatnu analizu svih nas, koji živimo u BiH i kako smo i da li smo na koji način varali RH-a.“ kazao je Tufekčić

„Tvrdim da to ne bi trebalo da bude tema ove sjednice. I odmah da kažem, držim da je to osobna stvar ministra Mihaljevića, njegovih razmišljanja. Moram reći i to da je u neku ruku to i odgovornost ljudi koji su birali gospodina Mihaljevića.“ dodao je Ivica Matković iz NS RZB. 

Podsjećamo da je nakon pisanja Žurnala o stipendijama koje su djeca ministra Darinka Mihaljevića dobijala prevarama, te nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja utvrdilo nepravilnosti, ministar Mihaljević vratio cjelokupni iznos novac u budžetski proračun Republike Hrvatske. 

Sve je proslijeđeno Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje na upit Žurnala odgovara: 

„Vezano uz Vaš upit možemo potvrditi da hrvatska policija provodi izvide. Obzirom na zakonsku odredbu o tajnosti provođenja izvida, trenutačno ne možemo komentirati konkretne korake koji se poduzimaju.“

 

 

(zurnal.info)