Konferencija Centra za razvoj medija i analize (video):Postoje li u BiH tužioci koji su spremni da zaustave visoku korupciju?
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Tako se govori

Konferencija Centra za razvoj medija i analize (video): Postoje li u BiH tužioci koji su spremni da zaustave visoku korupciju?

Ono što se u čitavom normalnom svijetu zove stavljanje na „Crnu listu“ Sjedinjenih Američkih Država zbog korupcije i zaustavljanja demokratskih procesa, u Bosni i Hercegovini je preporuka za političko i svako drugo napredovanje

Postoje li u BiH tužioci koji su spremni da zaustave visoku korupciju?
zurnal.info

Udruženje Centar za razvoj medija i analize obilježilo je 9. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije, premijerom filma „Crna lista“. Nakon prikazivanja filma održana je diskusija na temu “Šta BiH pravosuđe može uraditi na procesuiranju korumpiranih aktera?". Učesnici diskusije bili su: Amarildo Gutić, novinar online magazina Žurnal/autor filma, Mirsad Bajraktarević, bivši zamjenik načelnika krim-istražnog odjela SIPA-e, i Eldin Karić, direktor CRMA/urednik online magazina Žurnal.

Diskusiji su prisustvovali predstavnici stranih ambasada, nevladinih organizacija, novinari, profesori i studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu, Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i Udruženja kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti.

Pogledajte snimak diskusije.

Zurnal.info)