Poslušajte kako Sebija Izetbegović prijeti radnicima (audio):Pomeni me još jednom, zapamtićeš me za života!

Pod okupacijom

Poslušajte kako Sebija Izetbegović prijeti radnicima (audio): Pomeni me još jednom, zapamtićeš me za života!

Na audio snimku, koji se pojavio na internetu, direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović prijeti za sada nepoznatom uposleniku

Pomeni me još jednom, zapamtićeš me za života!

Na internetu se pojavio snimak u kojem Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Sarajevo, prijeti neposlušnim uposlenicima ove zdravstvene ustanove.

„Nemojte se igati glavom. Još jednom čujem jednu riječ da ste uputili Muameri Šehić o tome šta ona piše ili ne piše ... Nemojte kolutati očima, ja vas dobro znam. Ja ću objaviti u medijima kako ste vi napisali da nikad ništa ne radite. Nemojte se igrati sa mnom. Ja vam nisam član vašeg društva propalica na koje ste vi naučili. Ovo je zadnje upozorenje i zadnji naš razgovor. Jeste li me čuli? JOŠ JEDNOM ČUJEM DA STE UZELI MOJE IME U USTA, ZAPAMTIT ĆETE ME ZA ŽIVOTA“, upozorila je Sebija Izetbegović za sada nepoznatog uposlenika Kliničkog centra Sarajevo.

Nakon ove prijetnje, što se može čuti i na samom snimku, direktorica Izetbegović pita svog podređenog da li je dobro razumio njene riječi, te mu  ponavlja da više nikad nije pomenuo njeno ime.

NE PODNOSI JAVNE KRITIKE

Posjećamo, Suad Rožajac, bivši predsjednik Sindikata uposlenih na Kliničkom centru Sarajevo, javno je kazao da aktualna direktorica Sebija Izetbegović prijeti uposlenicima da će im iščupati grkljan. Te navode direktorica nikad nije demantovala, već je kazala da Rožajac ne istupa  u ime svih radnika, te da mu je istekao mandat. Nakon ovog istupa, Suad Rožajac ekspresno je izgubio radno mjesto na Kliničkom centru Sarajevo.

I to nije jedini slučaj da generalna direktorica kažnjava sve koji joj se protive.

Naime, protiv doktora Đekanovića prošle je sedmice pokrenut disciplinski postupak nakon što je on javno kazao da se ne slaže sa odlukom Menadžmenta KCUS-a da se novac koji se ljekarima odbija za članstvo u Ljekarskoj komori zadržava na računu kojim raspolaže direktorica Izetbegović. Nadalje, sukob tzv. Direktorija KCUS-a i Ljekarske komore započeo je zbog toga što su čelnici Komore javno kritikovali rad generalne direktorice Izetbegović. 

A dok se Sebija Izetbegović bavi uvođenjem verbalnog delikta u bh zdravstvu, te se prijetnjama i ucjenama obračunava sa neistomišljenicima, ljekari Kliničkog centra Sarajevo rade u katastrofalnim uslovima. U ponedjeljak ujutro, medicinsko osoblje u ovoj zdravstvenoj ustanovi zvanično je obaviješteno da više nema rukavica za rad. Podsjećamo, od njenog dolaska na čelo KCUS-a,  pacijenti moraju sami sebi kupovati čak i analgetike.

Poslušajte način na koji direktorica Izetbegović razgovara sa svojim uposlenicima:

(zurnal.info)