KCUS pisao Žurnalu:Doći ćete kod nas kada se razbolite!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

KCUS pisao Žurnalu: Doći ćete kod nas kada se razbolite!

Nakon Žurnalovog teksta o zloupotrebama javnih nabavki dostavljen nam je dopis iz Kliničkog centra nazvan “Demanti”. Samo javnosti radi objavljujemo integralni tekst tog dopisa, u kojem je umjesto konkretno demantovanih činjenica iznesen niz uvreda i prIjetnji na naš račun. Žurnalov odgovor pročitajte nakon pisma iz KCUS-a

Doći ćete kod nas kada se razbolite!

 DEMANTI

Na online magazinu zurnal.info , 27.februara, objavljen je tekst, pod naslovom LJUBAV MEDITA I KLINIČKOG CENTRA: Da li su stranačke veze omogućile dobijanje poslova od devet miliona maraka?“, autorice Azre Omerović, u kojem je izneseno niz neistina.

U navedenom tekstu autorica na veoma ružan način optužuje Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Kompaniju Medit za kriminal, koji zapravo postoji samo u njenoj glavi i u očima online magazina Žurnal.

Nije ovo ni prvi ni posljednji put da Žurnal piše laži i nastoji narušiti ugled KCUS, a pozitivne pomake u poslovanju predstaviti kao kriminal.

Nabavka aparata koji se spominju u objavljenom tekstu urađena je na zakonit način i transparentno a zbog neophodnosti nabavljanja opreme, u cilju poboljšanja pružanja usluga pacijentima. Razumijemo da to Žurnalu, kao portalu kojem se diktiraju teme i tekstovi od strane određenih političkih grupa, ne odgovara.

Na žalost onih koji žele propast i neuspjeh KCUS, moramo Vas obavijestiti da KCUS nikada nije bolje poslovao.

Zašto Žurnal mrzi uspjeh KCUS?

Zašto Žurnalu smeta uspješan rad prof.dr.Sebije Izetbegović?

Da li su napadi prouzročeni političkom mržnjom ili jednostavno psihičkim problemom „fiksacije na određenu ličnost“?

Da li je pisanje Žurnala pokušaj pritiska na menadžment da kupimo opremu od nekoga koga oni preferiraju?

Mi to ne znamo i ne možemo se time baviti, ali moramo obavijestiti javnost da Žurnal piše neistine o KCUS i nabavkama KCUS. Nastavićemo da radimo kao i do sada – NEMA ŠTELA, NEMA KORUPCIJE I NEMA PODLIJEGANJA PRITISCIMA.

Naslijedili smo izuzetno loše stanje u KCUS i prioritet je da to popravimo. Nemamo vremena za tračeve. Srdačan pozdrav autoru teksta. Kad se razbolite, ako se razbolite, vidjećete da mi radimo odličan posao, usprkos svim naslijeđenim teretima, da brinemo jednako o svim bolesnicima i o uposlenicima.

Da ne bi Medit bio jedini ponuđač, predlažemo Žurnalu da se počnu baviti prodajom medicinske opreme i sami konkurišu. Desi li se da budete najbolji ponuđači, pružit ćemo i Vama mogućnost saradnje, bez straha od bilo kakvih pritisaka.

PRESS KCUS

 

ODGOVOR ŽURNALA 

Poštovani Press centru, u ovom sastavku koji ste iz sasvim misterioznih razloga nazvali demantom, niste demantirali niti jedan navod iz našeg teksta. Naprotiv, čitavu karticu iskoristili ste da vrijeđate, podmećete, klevećete i prijetite.  Naša novinarka je u svom tekstu ponudila dokaze, kontaktirala pouzdane izvore i sve zainteresirane strane, pa i vašu direktoricu koja nije željela da odgovori na postavljena pitanja. S druge strane, vi u svom dopisu niste učinili nikakav napor, niste iznijeli nikakve dokaze koji bi opovrgli navode iz Žurnalovog teksta. Samo ste još jednom demonstrirali bahatost, siledžijstvo, bezobrazluk i primitivizam. Teške riječi s naše strane? Nimalo...   

Kako drugačije nazvati vašu tvrdnju da je Žurnal portal “kojem se diktiraju teme i tekstovi od strane određenih političkih grupa”? Za tu klevetu (tako bi je karakterisao i svaki pošten sudija)  niste ponudili niti jedan dokaz. 

Očigledno smatrate da vama dokazi nisu potrebni. Navikli ste da sa svoje pozicije moći nekažnjeno diskreditirate svaki kritički glas ovoga društva. Navikli ste da svaki nezavisan stav uvlačite u prljavo klupko vaših političkih spletki, da ne provjeravate istinitost tvrdnji nego da ih dešifrirate uz pomoć mreže vaših paraobavještajnih službi. Navikli ste da iz svake društvene akcije izvlačite političku ili materijalnu korist pa vam je sasvim normalno da naš tekst razumijete kao “pokušaj pritiska na menadžment da kupimo opremu od nekoga koga oni preferiraju”.

U nastavku vašeg pismenog rada produbljujete diskreditaciju pa nas optužujete za psihički problem “fiksacije na određenu ličnost”. Ni za tu dijagnozu niste ponudili niti jedan dokaz, iako na raspolaganju u KCUS-u imate ozbiljne eksperte. Zanimljivo je da nama dijagnosticirate “fiksaciju na određenu ličnost” a vi ste s tom tvrdnjom čitav jedan Klinički centar sa hiljadama uposlenika, ljekara, medicinskog i tehničkog osoblja sveli na samo jednu ličnost – profesoricu Sebiju Izetbegović! Hvala vam na brizi za naše duševno zdravlje, ali i mi vama dobronamjerno, čisto ljudski savjetujemo da povodom istog problema kontaktirate pomenute stručnjake.  

Nakon što ste tako okončali diskreditaciju, sveli nas na plaćenike i duševne bolesnike, pred kraj vašeg diktata odlučili ste da pređete na prijetnje -  “Kad se razbolite, ako se razbolite, vidjećete da mi radimo odličan posao, usprkos svim naslijeđenim teretima, da brinemo jednako o svim bolesnicima i o uposlenicima”. 

Jeziva je ovo rečenica. Upozorili ste nas da ćemo, ukoliko se razbolimo, biti prinuđeni da pomoć potražimo kod vas. Zaprijetili ste nam da ćemo imati poseban tretman kada vam se obratimo za pomoć, da ćete nam tada demonstrirati vaš odličan rad uprkos “naslijeđenim teretima”. Sigurni smo da mnogi čestiti ljekari koji još uvijek rade na Kliničkom centru i koji zaista jednako brinu o svim bolesnicima, nikada ne bi potpisali ovakvu prijetnju.     

Ne znamo kako ćete nas dočekati kada se razbolimo niti šta stoji iza ove vaše prijetnje. Ali znamo da ćete vi, zbog ovakvih zloupotreba javne svojine, i dalje biti čest gost na Žurnalu. 

Mi ćemo ovako okončati naš odgovor. Za razliku od vas mi vama želimo dobro zdravlje, a kada budemo opet pisali o vama, vidjećete da i mi radimo odličan posao, uprkos svim pritiscima, da brinemo jednako o svim moćnicima bez obzira na njihovu stranačku pripadnost.

(Redakcija Žurnala)