DAVIDOV OTAC I GRAĐANI ISPRED TUŽILAŠTVA:Djecu nam ne možete ubijati!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

DAVIDOV OTAC I GRAĐANI ISPRED TUŽILAŠTVA: Djecu nam ne možete ubijati!

„Ko je ubio Davida Dragičevića? Koga štitite?“ Ova dva pitanja odjekivala su danas ispred Okružnog tužilaštva u Banjaluci, ispred koga je u 14.20 sati stigao otac ubijenog mladića, Davor Dragičević, u pratnji nekoliko desetina građana, članova grupe „Pravda za Davida“

Djecu nam ne možete ubijati!

 

Davor Dragičević pozvao je glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira i Dalibora Vreću, tužioca koji radi na predmetu ubistva Davida Dragičevića, da izadju i javno kažu da nemaju ništa sa ubistvom njegovog sina.

„Potpišite da nemate nista sa organizovanim ubistvom Davida Dragičevića. Odgovorite ko je ubio Davida. Koga štitite?“, rekao je Davor Dragičević.

On je optužio Lepira i Vreću, kao i glavnog republičkog tužioca Mahmuta Švraku da kriju nalogodavce i Davidove ubice.

„Pozivam Lepira i Vreću da siđu. Nema ni Mahmuta Švrake. Rade za zločince i ubice, od 18. marta su uništili sve dokaze, zataškavaju sve od početka“, kazao je Davor.

Istakao je da su njegovog sina ubili pripadnici MUP RS. Poručio je Draganu Lukaču i Darku Iliću da imaju “malo vremena do 5. oktobra”.

“Nema vode u plućima. Utopio se zrakom. Lepiru i Vrećo, siđite među narod, nije vam ovo prvi slučaj zataškavanja ubistva, zato i ne silazite”, rekao je Davor Dragičević.

On je ponovio da ako se do 5. oktobra ne saopšti istina o ubistvu njegovog sina, izbora neće biti. Davor Dragičević je ponovio da će 5. oktobra izaći na Trg Krajine i saopštiti imena ubica, ali i nalogodavaca ubistva svog sina.

„Od 5. oktobra moja kuća će biti na Davidovom trgu“, istakao je Davor Dragičević.

Dodao je da je istina surova, ali da će „pravda biti još surovija“.

„Pravda će biti kad Davor Dragičević spusti ruku. Koga štitite, ko vam je važnije od od vas samih da ga štitite? Jeste li roditelji, mislite li na svoju djecu, svoja pokoljenja. Promijenićemo sve do oktobra. Živite na našim jaslama. Nisu nam smetale vaše vile, jahte, pare, ali djecu nam ne možete ubijati“, poručio je Davor.

Nakon što je postalo jasno da tužioci Lepir i Vrećo neće izaći pred okupljene građane, a približavao se kraj radnog vremena, jedna grupa građana prešla je na drugu stranu i blokirala sporedni izlaz zgrade Tužilaštva. Pjevali su pjesmu „Klinac iz Geta“ i uzvikivali: Ko je ubio Davida?!!!

 

U međuvremenu, na glavni izlaz, iz zgrade su počele izlaziti pojedine uposlenice Tužilaštva. Njihov izlazak građani su propratili zvižducima, uzvikujući: Ko je ubio Davida?

Na ulazu u zgradu Tužilaštva stajala su dva policajca, a policijske patrole bile su raspoređene i na drugim mjestima u blizini Tužilaštva.

Nešto poslije 15.30 sati, Davor Dragičević pozvao je okupljene da se raziđu, najavljujući da će novo okupljanje ispred Okružnog tužilaštva biti sledeće sedmice.  

(zurnal.info)