nakon što je priveden zbog objave na društvenim mrežama:Davoru Dragičeviću pozlilo tokom ispitivanja u policiji
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

nakon što je priveden zbog objave na društvenim mrežama: Davoru Dragičeviću pozlilo tokom ispitivanja u policiji

Saradnica Davora Dragičevića Sofija Grmuša, kaže da su bili u gradu i da su dobili obavijest da su policajci tražili Ozrena Perduva. Po dolasku kući, Davor zatekao dvojicu policajaca, a svoje privođenje je snimio mobitelom. Nakon što je čuo šta se dešava, Perduv sam otišao u policijsku stanicu

Davoru Dragičeviću pozlilo tokom ispitivanja u policiji
Davor Dragičević

 

Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida, pozlilo je tokom ispitivanja u policijskoj stanici i u pratnji policajaca je odvezen na banjalučki Klinički centar, potvrdila je za Žurnal Sofija Grmuša iz grupe “Pravda za Davida”.

“Davor inače ima astmu i pozlilo mu je, pa su ga odveli na Odjel pulmologije na pregled. Očekujemo da će ga nakon toga vratiti u stanicu”, kaže Grmuša, koja je sa drugim članovima grupe Pravda za Davida ostala ispred policijske stanice kako bi sačekali advokata Dragana Tolimira.

Po Dragičevića su danas došli policajci kako bi mu navodno uručili poziv na informativni razgovor zbog njegovih objava na Facebooku o 9. januaru. Umjesto uručenja, oni su ga priveli, a on je sve snimao mobitelom.

“Davor i ja smo bili u gradu kada smo obaviješteni da je policija dolazila kod Ozrena Perduva kako bi mu uručili “kovertu”. Nakon što se Davor vratio kući zatekao je dvojicu inspektora koji su došli da mu uruče poziv na informativni razgovor, ali poenta je da su oni njega priveli. On bi se sigurno sam odazvao pozivu, ali mu nisu za to pružili priliku”, kaže Sofija.

Na početku video snimka, objavljenog u grupi “Pravda za Davida”, čuje se kako Davor govori: “Evo ga došli da hapse… Došli da hapse”. Nakon što su policajci objasnili zbog čega su došli on ih je pitao da li će “onda pozvati 30.000 ljudi i da li je Dragan Lukač pozivao ljude da dođu na Trg 9. januara”.

Davor je MUP RS nazvao zločinačkom organizacijom i pitao je policajce “šta uradiše s njim i njegovim djetetom”.

Hajde ti mene sada vozi u MUP, da ja ne trošim gorivo. Ja ne znam šta ćete vi meni tamo uraditi. Vi ste meni ubili dijete u tom MUP-u", govori im Davor.

Može se čuti da je poručio Sofiji i Perduvu da će i njih privesti, ali Sofija je za Žurnal izjavila da ona za sada nije pozvana na saslušanje.

 

Sofija Grmuša i Ozren Perduv

Ozren Perduv, predsjednik političke partije Pokret pravde, za Žurnal je kazao da su mu policajci danas dolazili kući, a njegovi roditelji su im rekli da je na poslu.

“Nisam imao pojma zbog čega me zovu, a kasnije sam saznao na informativni razgovor. Nakon toga je Davoru došla policija i htjeli su mu uručiti poziv, ali je to bilo čudno, jer ga pozivaju 5. januara, što je današnji datum. Nije to poziv za sutra ili prekosutra, oni su bukvalno došli po njega u tom trenutku”, priča Perduv.

Nakon što je to saznao, Perduv se sam uputio prema policijskoj stanici. Ušao je unutra i pitao zbog čega su ga tražili.

“Pozvan sam na informativni razgovor kao svjedok da me kao upozore na 9. januar da ne pravimo prekršaje ili krivično djelo, jer ako to budemo radili policajci će raditi svoj posao”, kaže Perduv.

Dragičević je ranije izjavio da će 9. januara izaći sa transparentom što je i razlog današnjeg privođenja.

“Pitao sam ih zbog čega mene pozivao, ako je to Davor izjavio, a oni su mi na to rekli pa kao “vi ste predsjednik”. Pitao sam predsjednik čega i oni mi govore “pa kao te pravde”. Oni ni ne znaju da sam ja predsjednik političke organizacije, ali ne i udruženja građana. Dakle, oni nas targetirano pozivaju”, zaključuje Perduv.

Do momenta objave ovog teksta Dragičević je i dalje bio u bolnici na pregledu, dok su Perduv, Grmuša i još neki članovi grupe “Pravda za Davida” ispred policijske stanice čekaju Davora.

David Dragičević, 21-godišnji student elektrotehnike u Banjaluci, 17. marta 2018. godine krenuo je u večernji izlazak i nikada se više nije vratio u svoj dom. Te večeri, otac Davor ga je pitao da li mu treba novca, poljubio ga, ne sluteći da je to poslednji put da svog sina vidi živog. Slijedili su dani dani neizvjesnosti. Nažalost, 24. marta 2018. godine Davidovo beživotno tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas u blizini tvrđave Kastel. 

26. marta 2018. godine na Trgu Krajine u Banjaluci spontano su se okupili građani, dajući podršku roditeljima, koji su izrazili sumnju u policijsku verziju stradanja njihovog sina. Te večeri održan je prvi skup „Pravda za Davida“, neformalne grupe građana, koja i nakon gotovo četiri godine istrajavaju da se ubice i nalogodavci ubistva mladića privedu pred lice pravde.

(zurnal.info)