PRESS SEBIJE IZETBEGOVIĆ:Balzam za usne, izrugivanje ekavici i nazivanje novinara nenormalnim
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

PRESS SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Balzam za usne, izrugivanje ekavici i nazivanje novinara nenormalnim

Direktorica Kliničkog centra Sarajevo Sebija Izetbegović gotovo je 50 minuta govorila o svojim uspjesima tokom protekle godine. Sve je bilo idilično, a tada su pojedini novinari počeli postavljati direktorici neugodna pitanja. Direktorica je odgovarala uvredama

Balzam za usne, izrugivanje ekavici i nazivanje novinara nenormalnim

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nije sama došla na press konferenciju. Pored nje sjedilo je 10 osoba - članova uprave, šefova klinika te predstavnici sindikata. To nije bilo dovoljno, pa je pored novinarskih ekipa u prostoriji bilo i 30 do 40 uposlenika KCUS-a. Nepotrebno pretrpana i zagušljiva prostorija nije spriječila neugodna pitanja za direktoricu, a umjesto argumentovanog odgovora slijedilo je izrugivanje.

Zašto su svi ti lekari bili problematični i možete li mi reći tačan broj lekara koji su otišli iz Kliničkog centra,” pitala je novinarka Al Jazeere Nataša Kovačev.

Ne znam uopšte zašto vi iznosite da li su svi LEKARI bili problematični, svi LEKARI su ostali u Kliničkom centru, a samo neki LEKARI su napustili Klinički centar...” početak je odgovora direktorice Izetbegović.

Nemate pravo da se vrijeđate kolegicu, ovo je fašizam, govorite to podrugljivim tonom..,” reagovao je novinar portala Žurnal Avdo Avdić.

Šta je ovom čovjeku...ja imam pravo da govorim LEKARI, vi niste osoba koja može to da procjeni, “ odgovara direktorica i potom poluglasno zaključuje:ON NIJE NORMALAN..”

Odgovor kolegici Kovačev nastavila je u istom tonu : “Dobro, neki su LEKARI ili ljekari...ravnopravno, ŽELELI da izađu ili željeli...”

Podsjetimo, ljekari koji su tokom protekle godine bili meta čestih i žestokih napada direktorice Izetbegović su ljekari Nenad Vanis, Dragan Stevanović i Dragan Đokanović.

Naredno pitanje direktorica Izetbegović slušala je svesrdno nanoseći balzam na usne.

 

Na upit reporterke N1 televizije Adise Imamović da li je u okviru ušteda smanjila pojedine plaće, direktorica je odgovorila kontrapitanjem : “Kolika je vaša plata ?”

Potom je na pitanja počeo odgovarati šef Hematoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike UKCS Edo Hasanbegović. Pitanje novinarke Avaza o uzrocima smrti jednog djeteta izazvalo je burnu reakciju.

Kakva sepsa, JESTE LI VI NORMALNI, pišite o nekim lijepim stvarima,” dao je uputstvo Hasanbegović.

Za to vrijeme, direktorica Izetbegović se podrugljivo smijala...

(zurnal.info)