Afera Punac:Azmiru Husiću prijeti doživotna suspenzija
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Sport

Afera Punac: Azmiru Husiću prijeti doživotna suspenzija

Kako bi zaštitili ugled Kluba advokati Hajrudin Kapetanović i Avdo Salihbegović, kao zastupnici FK Sarajevo, pokrenuli su u ime klijenta tužbu protiv Azmira Husića nadležnom sudu za naknadu štete po osnovu klevete

Azmiru Husiću prijeti doživotna suspenzija
FOTO: Miroslav Petrović/tuzlalive.ba

Disciplinska komisija će ovih dana razmotriti prijavu protiv Azmira Husića, predsjednika tuzlanske Slobode koju je pokrenuo advokatski tim FK Sarajeva. Husiću ne ide u prilog što je već prekršio raniju jednogodišnju zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu.

Ukoliko Disciplinska komisija Nogometnog saveza bude djelovala na osnovu vlastitih pravila postoji mogućnost da Azmir Husić, predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle dobije doživotnu zabranu vršenja svih funkcija u bh.fudbalu. U najboljem slučaju čeka ga višegodišnja zabrana.

U međuvremenu, sportska javnost u Bosni i Hercegovini se i dalje zabavlja posljedicama sukoba čelnika tuzlanske Slobode i Fudbalskog kluba Sarajevo. Do svađe je došlo po okončanju prve utakmice između ova dva kluba u četvrfinalu Kupa BiH. Predsjednik uprave Slobode Azmir Husić tada je izrekao niz optužbi na račun uprave Sarajeva i direktora Dine Selimovića.

Prošlo je od tog događaja više od mjesec dana ali se po medijima nastavljaju napadi. Optužbe koje je na račun FK Sarajevo u javnosti izrekao Husić bacaju mrlju na regularnost takmičenja u Premijer ligi a zasigurno nanose i štetu prošlogodišnjem prvaku BiH. Husić još uvijek nije ponudio dokaze za optužbe na račun FK Sarajeva ali to ne smeta drugim klubovima da koriste njegovu izjavu kako bi optuživali aktuelnog prvaka za neregularnost, a nerijetko i za vlastite neuspjehe.

Kako bi zaštitili ugled Kluba advokati Hajrudin Kapetanović i Avdo Salihbegović, kao zastupnici FK Sarajevo, pokrenuli su u ime klijenta tužbu protiv Azmira Husića nadležnom sudu za naknadu štete po osnovu klevete.

U ime Dine Selimovića, direktora FKS upućen je poziv za demantij:

U slučaju da u predviđenom roku navodi protiv Selimovića ne budu demantovani bit će podnijeta tužba protiv gospodina Azmira Husića, kazao je advokat Kapetanović.

Pored toga podnijeta je disciplinska prijava Nogometnom savezu BiH protiv Azmira Husića a odluka disciplinske komisije po prijavi očekuje se u narednim danima.

Zbog trenutne medijske hajke koja se vodi protiv FKS, a shodno Zakonu o kleveti FBiH, naša advokatska kancelarija će poduzeti mjere pravne zaštite protiv pravnih i fizičkih lica koji svojim radnjama nanose štetu klijentu po svim osnovama, u ovom slučaju Fudbalskom klubu Sarajevo, objašnjava advokat Salihbegović.

Disciplinska komisija će ovih dana razmotriti prijavu protiv Husića. Predsjedniku tuzlanske Slobode nikako ne ide u prilog što je već prekršio raniju jednogodišnju zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu. Ista disciplinska komisija koja izrekla zabranu sada treba da odluči po prijavi FK Sarajevo.

(zurnal.info)