ISTORIJU PIŠU TENDERSKI POBJEDNICI:Asfaltiraćemo ulicu ukoliko je nazovete našim imenom!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Pod okupacijom

ISTORIJU PIŠU TENDERSKI POBJEDNICI: Asfaltiraćemo ulicu ukoliko je nazovete našim imenom!

Vlasnici i osnivači grupacije “Almy“ braća Begić dostavili su putem gradonačelnika Zenice „nemoralnu ponudu“. Besplatno će asfaltirati kratku ulicu, ukoliko bude po njima nazvana

Asfaltiraćemo ulicu ukoliko je nazovete našim imenom!
FOTO: AAY

Zenički gradonačelnik Fuad Kasumović ovih dana dopunjava krilaticu da istoriju pišu pobjednici, i ona će glasiti da istoriju pišu tenderski pobjednici.

Predložio je, a to znači da podržava, Gradskom vijeću usvajanje odluke da se asfaltirana spona koja će povezati Obalni bulevar i ulicu Ivana Jukića nazove Ulicom braće Begić.

„..predviđeno je da će privredno društvo „Almy-transport“ , kao doprinos Gradu Zenica, bez naknade izvršiti izgradnju saobraćajne kolske veze između hitne pomoći i bulevara, u dužini 155 m. Aktom od  25.12.2018. godine privredno društvo je dostavilo stav u kome izražava saglasnost za potpisivanje sporazuma, ali pod uvjetom da se po okonĉanju izgradnje, navedena ulica zove „Ulica braće Begića“, piše u gradonačelnikovom prijedlogu dostavljenom vijećnicima.

Za neupućene, riječ je o braći Ismetu i Besimu Begiću, vlasnicima grupacije “Almy“ i drugih porodičnih firmi “Almy transport“, “Almy gradnja“, “Almy beton“, a koje u (su)vlasništvu imaju benzinske pumpe, stambeno-poslovne zgrade, motel.

Navedena „Begića ulica“ bila bi „ulica“ bez ijednog objekta. To je poveznica dvije ulice predviđena samo za prolazak vozila hitne pomoći, ali eto skromna braća su za početak zadovoljna i sa tih 155 metara asfalta.


trasa uličice Begića

Za neupućene, u Zenici odavno postoji izreka da „Almijevce“ ni Čak Noris ne može pobjediti na tenderima. Naizgled, firma “Almy transport“ nema mnogo poslova sa Gradom Zenica, milionske poslove ostvaruju sa kantonalnim institucijama. No, “Almy transport“ dvotrećinski je vlasnik firme “Komgrad ZE“, koja je samo od početka prošle godine sa Gradom Zenica ugovorila poslove vrijedne 1,8 miliona maraka!

Naravno da će nakon svega ego biti zadovoljen „velikodušnim“ besplatnim asfaltiranjem 155 metara staze koju bi Begići da nazovu svojim imenom.

Istovremeno, Zenica je, primjera radi, ukinula ulicu “12 aprila“, datuma oslobođenja od fašizma kojeg tobože grad još obilježava.

Uostalom, ništa ne treba više iznenaditi u gradu koji sportsku dvoranu nazove po bivšem načelniku, jer se eto angažovao u njenoj izgradnji. Potpuno je zaboravljena / zataškana istraga o kompletnom angažmanu SDA kamarile u cijelom tom projektu. Fuad Kasumović putem Begića ponovo pokazuje da je dostojan nasljednik svoje bivše stranke, koja mu je biće, opet sve bliža i bliža..

(zurnal.info)